Zamena Osigurača

Ukoliko u privatnom ili poslovnom prostoru još uvek imate zastarele topljive osigurače, sigurno Vam se barem jednom desilo da ostanete bez električne energije. Do toga uglavnom dolazi jer su osigurači stari ili loše rasterećeni, stoga ni jednostavna samostalna zamena osigurača neće rešiti problem. Najbolje i najbezbednije rešenje bi bilo da pozovete profesionalnog električara koji bi Vam ugradio nove i daleko bezbednije automatske osigurače (koji se kasnije, po potrebi, mogu i samostalno vraćati u rad).

Šta su, zapravo, osigurači?

Osigurači su namerno oslabljena mesta u strujnom kolu koja služe da zaštite provodnik od prekomerne struje.

Kada pozovete električara, on prvo procenjuje stanje električnih instalacija u objektu, propiše tačan broj osigurača, a zatim izračuna i napravi rasterećenje. Nakon inicijalne procene, majstor potpuno gasi struju kako ne bi došlo do strujnog udara, a potom fizički demolira staru metalnu tablu, sanira eventualne loše, nagorele i kratke žice i montira novu razvodnu tablu. Na kraju ponovo pali električnu energiju i kontroliše napon.

Sigurnosni prekidači

Sigurnosni prekidači ili sigurnosne sklopke (ili RCD) su vitalni uređaji koje svako domaćinstvo ili preduzeće treba da ima da bi bilo zaštićeno od strujnih nesreća. To su zapravo uređaji koji isključuju struju kad god se utvrdi kvar i dizajnirani su sa ciljem da spreče oštećenja koja mogu nastati usled strujnih udara. Postoje različite vrste sigurnosnih prekidača i svaka nudi drugačiji sloj zaštite, ali kakav god sigurnosni prekidač da Vam je potreban, od ključne je važnosti da ga montira stručan električar. Kako biste osigurali bezbednost svog doma i porodice, ali i posla i zaposlenih od strujnih nesreća, proverite da li imate instalirane sigurnosne prekidače što je pre moguće!

 

Koliko god ovakvi poslovi delovali jednostavno i lako, nikada nije dobra ideja rešavati ih po principu „može da prođe“ i uvek je pametnije prepustiti ih profesionalcima – našim električarima nijedan posao nije previše mali, i uvek su spremni da Vam pomognu i učine Vaš objekat bezbednim i prilagode ga Vašim potrebama.

Pozovite svog majstora!

061 100 3764

065 551 3333