Unapredite Energetsku Efikasnost Vaše Kuće

Unapredite Energetsku Efikasnost Vaše Kuće

Zbog sveprisutne polemike o klimatskim promenama, mnogi vlasnici kuća su počeli da vrše nadogradnje kako bi učinili svoje stanove ekološkim – da li ste jedan od njih? Ako imate stariji dom, velike su šanse da sadrži zastarele električne instalacije i komponente koje su dizajnirane mnogo pre nego što je energetska efikasnost postala problem domaćinstva. Ako posedujete stare aparate, oni takođe nisu proizvedeni kako bi bili energetski efikasni. Koje su onda Vaše mogućnosti za poboljšanje energetskog profila Vašeg doma?

Naravno, energetska efikasnost nije vezana za jednu nadogradnju jer energija koju Vaš dom troši zavisi od više faktora. Iako ćete sami morati da vodite računa o situaciji na uređajima, u nastavku smo izneli nekoliko vrednih predloga za nadogradnju Vašeg električnog sistema.

Nadogradite svoj električni panel

Još koristite onu kutiju osigurača od kamenog doba? Ako je tako, već je prošlo vreme za nadogradnju. Šezdesetih godina prošlog veka stambeni električari prestali su sa ugradnjom kutija sa osiguračima kada je na tržište ušao moderni panel prekidača. Dakle, ako i dalje koristite zamenjive osigurače, vreme je da se pozdravite sa njima.

Ne samo da je moderna kutija za isključivanje efikasnija, već i Vaš dom obezbeđuje prikladnijom snagom za moderne potrebe. Još bolje, paneli za automatsko isključenje zahtevaju samo brzo resetovanje nakon što se aktiviraju, što je daleko manje zamorno od zamene upaljenog osigurača nakon izgorevanja osigurača. Ako ste spremni za nadogradnju, stambeni električar može zameniti staru kutiju sa osiguračima modernim panelom nakon obavljenog sveobuhvatnog električnog pregleda.

unapredite energetsku efikasnost
Zamenite stare električne instalacije u kući

Ako Vaša kuća i dalje funkcioniše koristeći zastarele aluminijumske instalacije, ne samo da trošite više energije nego što je potrebno, već i hodate po vrlo tankoj sigurnosnoj liniji. Aluminijumsko ožičenje predstavlja opasnost kada je povezano sa svetiljkama i priključcima jer ne može da održi vezu bez određenog stepena oštećenja. Kako se ožičenje i dalje smanjuje s vremenom, budite spremni da se nosite sa upornim, svakodnevnim prekidima struje i velikim računima za energiju.

Bez poznavanja elektrike, možda nećete moći da prepoznate aluminijsko ožičenje po onome što jeste, tako da ćete morati da se obratite licenciranom stambenom električaru da obavi električni pregled. Ako on naiđe na žice od aluminijuma, aluminijuma obloženog bakrom, cevaste žice od čvrstog gvožđa ili limene bakarne žice, razmislite o ulaganju u profesionalno ožičenje.

Ako ste u potrazi za pouzdanim električarem koji će Vam pomoći da poboljšate energetsku efikasnost svog doma, ne tražite dalje od našeg tima. Bez obzira da li želite da zamenite staro ožičenje u svojoj kući, nadogradite stari električni panel ili instalirate nove, energetski efikasne čvorove, naši električari su tu da Vam pomognu da ostvarite svoju viziju. Kontaktirajte nas i budite sigurni da ste u dobrim rukama.

Categories:

Leave a Reply