Problem sa cevima? Pozovite vodoinstalatera!

Problem sa cevima? Pozovite vodoinstalatera!

Jedna od velikih noćnih mora svakog od nas je poplava u našem domu. Naročito treba biti oprezan ako su kuća ili stan u kome živimo stari, jer to znači da su stare i vodovodne cevi. Pucanje dotrajalih i od vruće vode „izjedenih” vodovodnih cevi često može izazvati poplavu i tako naneti veliku štetu. Oštećenje cevi je vidljivo ako ima više ili manje vidljivih curenja vode, uz stvaranje fleka ili poplave.Tada je potrebno zavrnuti glavni ventil dovoda vode u stanu ili u šahtu. A potom Vam je, bez sumnje, neophodna hitna intervencija pouzdanog vodoinstalatera.

Vlažan zid

Ukoliko primetite mokru fleku na zidu, to je jedan od najčešćih pokazatelja pucanja vodovodne cevi u zidu. Pogotovo ako se fleka brzo širi. To znači da se zid natapa vodom velikom brzinom.
Da ne biste bez potrebe štemovali sve zidove kupatila ili kuhinje i štetu napravili još većom, najbolje bi bilo pozvati profesionalnog vodoinstalatera, koji će sa velikom preciznošću detektovati napuklinu cevi i tačno utvrditi mesto curenja vode u zidu. To će uveliko ubrzati rešavanje Vašeg problema.

Problem sa cevima? Pozovite vodoinstalatera!
Napukla cev u kupatilu

Najčešće pucaju stare pocinkovane cevi. One u zemlji rđaju, vruća voda iz bojlera ih vremenom nagriza, a i začepljavaju se usled naslaga krečnjaka. Bilo bi dobro, naravno, ukoliko ste u mogućnosti, zameniti dotrajale vodovodne cevi plastičnim večnim cevima, pre nego što dođe do neke havarije.
Ponekad se desi da sami, nenamerno, nanesemo štetu cevima u zidu. Može nam se desiti da ih probušimo bušilicom ili oštetimo nekim drugim alatom dok obavljamo male kućne poslove.
Deo napukle cevi mora da se iseče i odstrani, pa zatim zameni novom. Tada se uradi bajpas pomoću duplog nipla i kliznih spojnica.

Među raznim vrstama popravki koje se izvode u stambenim i poslovnim zgradama, popravka cevi zauzima posebno mesto koje zahteva rad kvalifikovanih stručnjaka vodoinstalatera i odgovarajuću opremu. Istovremeno, izuzetno je važno da se poštuju utvrđeni standardi i pravila za obavljanje popravnih radova.
Treba napomenuti da samostalno izvršavanje ovog posla može imati ozbiljne posledice na rad vodovodnih sistema. Praktično svaki poremećaj u radu cevovoda dovodi do ugroženosti, kako za Vaš boravak u toj kući ili stanu, tako i za ljude u okolinim objektima koji takođe mogu biti materijalno i moralno oštećeni.

 

Ukoliko imate problema sa cevima i vodoinstalacijama, Vaš novosadski majstor je tu za Vas! Kontaktirajte nas i znajte da ste u sigurnim rukama!

Categories:

Leave a Reply